More Website Templates at TemplateMonster.com!

Toplozračne peči, Avtomatska priprava drv, Sušilnice na biomasoPeči na vroči zrak

COGENERA Power ima večletne izkušnje na področju uporabe lesne biomase in drugih obnovljivih virov energije.

Instaliramo zanesljive toplozračne peči in kotle na lesno biomaso - na pelete, sekance in polena. Sušilnice za suho sadje, sušilnice za hmelj, zelišča, lesne sekance.

Zastopamo tehnologijo biomasnega uplinjanja in soproizvodnje. Kontejnerska mikro kogeneracija moči 28 kWe in 40 kWe. Večje uplinjevalne enote na lesne sekance ali na zdrobljeno lesno biomaso so od moči 100 kWe do 1500 kWe z enim uplinjevalnim reaktorjem. Po potrebi se lahko inštalira več kogeneracijskih enot skupaj.

Toplozračna uplinjevalna peč na polena -
Orligno 600, 25 kW

Toplozračna uplinjevalna peč na lesna polena nam daje vroči zrak od 50 - 120 °C. Zaradi uplinjevalne tehnologije ima odličen izkoristek in dolg čas gorenja. Ventilator nam daje 100% čisti vroči zrak, ki ga lahko uporabimo za sušenje, ogrevanje ali za razne tehnološke procese. Vžig kpeči je zelo enostaven in hiter, saj je vgrajen sesalni ventilator, ki omogoči, da peč ročno prižgemo v 2 min.

Naprej - Polenska peč na topli zrak Orligno 600 - 25 kW>>

toplozračna peč-na-polena toplozračna-peč-polena-25kw

 

Toplozračna uplinjevalna peč na polena -
Tornado Reverso - 50, 80, 120, 160, 200, 300 kW

Toplozračna uplinjevalna peč Tornado Reverso deluje na polena, brikete ali ročno nalaganje večjih lesnih sekancev. Maksimalna dolžina polen je 500 mm. Regulacija moči / gorenja je od 1-10 - z regulacijo sesalnega ventilatorja dimnih plinov. Moč zračne turbine je konstantna. Temperatura vročega zraka je od 50 - 90 stopinj. Po potrebi je možna nadgradnja z avtomatsko regulacijo temperature vročega zraka. Peč odličen izkoristek, malo ostanka pepela in nizke emisije prašnih delcev. Nalagalna komora za polena je velika in omogoča nalaganje polen ali druge biomase tudi med gorenjem. Uporablja se prvenstveno za ogrevanje delavnic, skladišč, rastlinjakov, živalskih farm. Z nadgradnjo - regulacijo temperature je možnba uporaba tudi za sušenje sadja, žita, zelišč. Vžig peči je zelo enostaven in hiter, saj je vgrajen sesalni ventilator, ki omogoči, da peč ročno prižgemo v 2 min.

Naprej - Polenska peč na topli zrak Tornado Reverso- 50 kW - 300kW >>

  toplozračna-peč-polena-25kw

 

Toplozračna peč na pelete (sekance <G20) -
Tornado TGS BIO - 50, 85, 120, 160, 200, 300 kW

Peč Tornado TGS BIO je lahko opremljena z gorilcem BRP EASY (peleti, lupine lešnikov ali orehov, lupine oljnih palm), ali z gorilcem BRP POWER (peleti, lupine lešnikov ali orehov, lupine oljnih palm, lesni sekanci do max. <G20, vlaga do 25%). Serijsko ima vgrajena 4 kolesa zaradi lažjega premikanja po prostoru. Topli zrak piha skozi rešetke na vseh 4 straneh peči. Zgorevalna komora in izmenjevalec sta iz nerjavečega jekla. Lahko deluje popolnoma avtomatsko - časovno ali se prižiga po termostatu v prostoru. Možna je nadgradnja za sušilnice, kjer je potrebna točno nstavljena temperatura. Čiščenje pepela je ročno iz peči na vsake 1-3 tedne - odvisno od kakovosti goriva in vsebine pepela. Uporablja se prvenstveno za ogrevanje delavnic, skladišč, rastlinjakov, živalskih farm. Z nadgradnjo - regulacijo temperature je možnba uporaba tudi za sušenje sadja, žita, zelišč.

.

Naprej - Tornado TGS BIO - peč na topli zrak - 50 - 300 kW>>

  toplozračna-peč-polena-25kw

 

Toplozračna peč na pelete (sekance <G20) -
Tornado TGS BIO IND - 50, 85, 120, 160, 200, 300 kW

Peč Tornado TGS BIO je lahko opremljena z gorilcem BRP EASY (peleti, lupine lešnikov ali orehov, lupine oljnih palm), ali z gorilcem BRP POWER (peleti, lupine lešnikov ali orehov, lupine oljnih palm, lesni sekanci do max. <G20, vlaga do 25%). Na vrhu peči je nastavek za toplozračni kanal do željenega ogrevanega prostora. Zgorevalna komora in izmenjevalec sta iz nerjavečega jekla. Lahko deluje popolnoma avtomatsko - časovno ali se prižiga po termostatu v prostoru. Možna je nadgradnja za sušilnice, kjer je potrebna točno nstavljena temperatura. Čiščenje pepela je ročno iz peči na vsake 1-3 tedne - odvisno od kakovosti goriva in vsebine pepela. Uporablja se prvenstveno za ogrevanje delavnic, skladišč, rastlinjakov, živalskih farm. Z nadgradnjo - regulacijo temperature je možnba uporaba tudi za sušenje sadja, žita, zelišč.

 

Naprej - Tornado TGS BIO IND - peč na topli zrak - 50 - 300 kW>>

  toplozračna-peč-polena-25kw

 

Toplozračna peč na pelete in sekance G30 -
Tornado GRIFO- 60 - 600 kW

Peč Tornado GRIFO ima fiksno rešetko z doziranjem biomasnega goriva od spodaj. Poleg pelet lahko uporabljate različno biomaso (luščine, ostanke od stiskanja oljnih poljščin) in lesne sekance velikosti G30, vlaga 30%. Posebna zgorevalna komora s primarnim in sekundarnim zgorevalnim področjem nam da visok izkoristek, nizke emisije in lahko vzdrževanje. Odpepeljevanje je avtomatsko v 2 posodi ob peči, ki se praznita po potrebi - glede na kvaliteto goriva in vsebnost p za ogrevanje delavnic, skladišč, rastlinjakov, živalskih farm. Z nadgradnjo - regulacijo temperature je možnba uporaba tudi za sušenje sadja, žita, zelišč.

 

Naprej - Tornado GRIFO - peč na vroči zrak - 60 - 600 kW >>

  toplozračna-peč-polena-25kw

 

Avtomatski stroj za pripravo drv za kurjavo

"SAMI Autochoper" - popolnoma avtomatski stroj za pripravo lesa za kurjavo, finska tehnologija. Priprava drva je sedaj brez fizičnega napora, varna in zelo učinkovita.

 

Naprej - SAMI - avtomatski stroj za pripravo drv za kurjavo >>

  toplozračna-peč-polena-25kw

 

Biomasna mikro kogeneracija 28kWe ali 40kWe

Samostojna biomasna SPTE enotav kontejnerski izvedbi, moči 28 kW ali 40 kW netto. Preizkušena in zanesljiva tehnologija uplinjanja lesnih sekancev in soproizvodnje v motorju z notranjim izgorevanje (plinskem motorju). Dobimo električno energijo in toploto 80 / 60  °C za nadalnjo uporabo. Naprava popolnoma izpolnjuje vse ekološke standarde, saj 100% uporablja obnovljivo lesno biomaso in ima minimalne emisije v okolje. SPTE naprava ima nizke stroške vzdrževanja in servisa. Ima vgrajeno popolno daljinsko kontrolo in javljanje napak.

Naprej - Biomasna mikrokogeneracija Volter >>

 

Biomasna kogeneracija 100 - 1400 kWe

Biomasna kogeneracija z downdraft ali univerzalnim uplinjevalnikom. Uporaba suhih sekancev, kosov lesa ali zmletega lesa in žagovine. Uplinjevalniki proizvajajo zelo čisti lesni plin, ki ima samo sledove katrana. Uporaba plina za termalne aplikacije preko gorilca ali za proizvodnjo elektrike in toplote preko plinskega motorja.

Naprej - Biomasna kogeneracija >>

biomasni uplinjevalniki

 

 

 

ORC proizvodnja elektrike in toplote 120 kWe / 700 kWth

Osnova ORC sistema je turbina, ki jo poganja organska tekočina (toluen). Pri tem pretvarjamo nizkopotencialno toploto v električno energijo na osnovi Rankine cikla. Sistem je zelo zanesljic in deluje z različnimi toplotnimi viri. Temperatura dimnih plinov mora biti od 350 - 530 st. C.

Naprej n- ORC toplota in elektrika >>

 

Kakovostni lesni peleti, Količina 10 ton-20 ton: Peleti trenutno niso dobavljivi

Kakovostni lesni peleti z vsebnostjo 0,7% pepela in kurilno vrednostjo 5,3 kWh/kg. Pakirani v vreče po 15 kg.

Naprej - Dobava Pelet >>